1. Mi az öntapadós címke?
  Egy nyomtatható vagy már készre nyomtatott öntapadós papír (vagy épp műanyag).
 2. Mikor használjuk?
  Termékekre ragasztható a termékinformációkkal, gyűjtőkartonokra, hogy kívülről is megállapítható legyen mi van a dobozban.
  Nagyon sok futárszolgálat használja a csomagok információt ilyenre nyomtatják.
  Ha nem a futárszolgálat címkézi fel a csomagot, akkor a feladó is szokta használni.
  Minden esetben fontos információkat hordoz. Elláthat biztonsági feladatot vagy épp marketing infót.
  Vannak úgynevezett biztonsági címkék, amik nyomot hagynak a felületen, így messziről látható ha már egyszer megbontották a csomagot.
  Marketing hordozóként és díszítő elemként a cég logóját és egyén infókat lehet feltűntetni. Például egy dobozra, vagy a benne lévő termék díszcsomagolásának a lezárására tökéletes.
 3. Kinek ajánlott?
  Aki valamilyen terméket gyárt, biztos használ címkét. Van akinek már előre elkészített – nyomott/ feliratozott címkére van szüksége és van akinek saját címkenyomtató gépe van, amibe tekercses címkére van szüksége. A webshopok javának is szüksége van címkére vagy etikettre, amit a csomag külsejére ragasztva a feladót és a címzettet meg tudják jelölni, hogy biztos célt érjen az értékes küldemény.
 4. Mi az az etikett címke?
  Az etikett címke az A/4-es, bármelyik nyomtatóba betehető és nyomtatható öntapadós címke fajta. Ebből is több félre típus és felosztás elérhető:
  Lehet papír vagy műanyag (ezek között vannak időjárásálló – kültéren is használható) alapanyagból. Lehet fehér vagy színes, műanyagból elérhető átlátszó is.
  Ezek lényege, hogy általában lézer vagy tintasugaras nyomtatóval azt nyomtatunk rá amit szeretnénk.
  A felosztását tekintve rengeteg kialakítás van 1-2-4-8-tól egészen 68db/lap felosztás létezik.
 5. A címkenyomtató gépembe keresek tekercses címkét! Keresek tekercses etikettet!
  A nyomtatók típusát fontos tudni ehhez! Létezik olyan nyomtató, amibe kell festékszalag és olyan kivitel is, amibe nem kell festékszalag. Az utóbbiba Thermo (vagy hőpapír) címkére van szükség, míg előbbibe normál papír címkét érdemes tenni. Ezt mi a nyomtató típusából meg fogjuk tudni mondani és azt is, hogy milyen belső és külső cséve átmérő az, ami a gépbe belefér. Ezen kívül a címke maximális szélessége is a géptől függ. Ennek megfelelően már sok fontos adatot rögtön meg tudunk állapítani, amit a felhasználónak nem kell fejből tudni, vagy kikeresni. Fontos megbeszélni milyen méretű címkét szeretnének, hogy a nyomtatni kívánt információk megfelelően elférjenek a címkén.
 6. Nekem megvan mekkora és milyen típusú címkére van szükségem, milyen infókat adjak meg?
  A gép típusa minden esetben egy jó ellenőrzési alap. Ha tudjuk, nem tévedhetünk.
  Ezen kívül szűkség van a címke papírjának minőségére (termó/hőpapír vagy sima papír – ha színes, akkor a Pantone skála szerinti színe a legjobb választás).
  A címke mérete, amit legtöbb esetben SZÉLESSÉG X FUTÁSIRÁNY szoktak megadni. De a legjobb, ha megjelölik, melyik a szélesség és melyik a futásiránya az adott méretnek.
  Általában mm-ben adjuk meg ezt az adatot. Fontos tudni a cséve belső átmérőjét és hogy hány db címke legyen egy tekercsen (ha megadtak géptípust nem szükségesek).
 7. Nyomott/nyomtatott/feliratozott címkét szeretnék, tudnak ilyet?
  A nyomott címke vagy nyomtatott etikett egyedi gyártására is van lehetőség. Ehhez egy nyomtatási képet = nyomattervet kérünk, amit szeretnének feltűntetni a címkén. Ennek megfelelően ki tudjuk számolni hány színre és milyen egyéb szerszámra van szükség az elkészítéséhez.
  Lehet vonalkódot, sorszámozást is kérni. Ezek inkább egyszerűbb fekete-fehér kivitelek.
  Vannak kész piktogram matricák is. Például a törékeny tárgyat tartalmazó csomagokra gyakran szoktak ilyet is ragasztani. Mellé van lehetőség a talpas nyíl alkalmazására, hogy véletlenül se fordítsák fejjel lefelé az adott csomagot.
  Akik teljesen öko vagy környezetbarát csomagolást használnak van lehetőség erre felhívó marticát/címkét is kérni. Ezt minden esetben papírból készül!
 8. Kör címkét keresek!
  Milyen átmérőjűt? Milyen színűt? Nyomtatottat vagy nyomatlant? Vannak raktárról elérhető kivitelek, de teljesen egyedi kivitel is kérhető.
  Vegye fel a kapcsolatot Kollégánkat!
 9. SOS címkére van szükségem ma vagy holnap, de inkább tegnapra
  Vannak általános méretek, amik raktárról mindig elérhetőek, nézzen szét weboldalunkon vagy keresse Kollégánkat!