1. Kinek ajánljuk?
  Mindenkinek, aki fenntartható módon és biztonságosan szeretné termékét szállítani vagy elküldeni. A termékgyártóktól a Webshopokig mindenkinek, aki A-ból B-be kell, hogy eljuttassa épségben termékét.
 2. Miért fenntartható?
  A hullámkarton papírhulladékból készül, amiből aztán a doboz lesz. Sőt, a kartondobozt szelektíven gyűjtjük, újra alapanyag készülhet belőle. Így az anyag bennmarad a körforgásban és ettől lesz fenntartható ?
 3. Mi is az a kartondoboz?
  Hullámkartonból készült doboz, aminek a méretei minden esetben belméretek. Tehát a méret, amit kiírunk egy-egy doboznál a hasznos, belső méretét jelöli, függetlenül az anyagvastagságtól.
 4. Milyen anyagvastagsága van a doboznak?
  Ez függ az alapanyag minőségétől, amiből a doboz lészült.
  Egy kartondoboz készülhet 3, 5 vagy 7 rétegű alapanyagból.
  Ráadásul a kartonban lévő hullám is több típusú lehet, így lehet a 3 rétegű doboz anyagvastagsága E hullám esetén 1,1 – 2mm, B hullám esetén 2,5 – 3mm, C hullám esetén 3,5 – 4mm.
 5. Milyen anyagminőség lesz jó nekem?
  Ebben mi tudunk segíteni! Ha egy új termékhez, korábban nem használt dobozra van szükség, pár fontos paraméter megadásával már 2-3 minőségre le tudjuk szűkíteni a leendő doboz anyagát.
  Új termék esetén mintadarabot szoktunk készíteni, amit ki tudnak próbálni, hogy a méret és a minőség (erőssége a doboznak) is rendben legyen, mielőtt a teljes rendelési mennyiség gyártásra kerül.
 6. Mik ezek a paraméterek?
  A termék mérete (leghosszabb, legszélesebb és legmagasabb mérete), anyaga és súlya. Törékeny-e? Kitölti-e a teret? Ha nem, térkitöltést fognak-e használni?
  Ha raklapon egyszerre nagyobb mennyiséget fognak szállítani, hány sor dobozt kerül egymásra? Egy dobozba mekkora súlyt pakolnak? Nemzetközi fuvarra szánják? Lesz-e útközben átpakolás?
 7. Mikor lesz jó a doboz?
  A doboz legyen a termék méretére szabva.
  Ha túl kicsi a doboz, nem fog beleférni a termék. Ha túl nagy a doboz, sok térkitöltő anyagra van szükség. Ha nem töltik ki az üres teret megfelelően, a termék mozoghat a dobozban és károsodhat.
 8. Mindenképp egyedi dobozra van szükségem?
  Nem feltétlen. Nézze meg raktárról elérhető dobozainkat! A piciktől egészen a nagyokig, melyek között 5 rétegűek is vannak.